Tervetuloa ~ pienen ystävän sivuille

Koirani ovat se syy miksi alunperin perustin kotisivuni. Niiden kanssa olen viettänyt elämäni ihanimmat hetket.Ensimmäisenä mainitsen Bellan.

Bellan kanssa tutustuin rauniohakuun, jälkeen ja metsähakuun.

Tottelevaisuutta opettelimme tietenkin kaiken ohessa.

Bella rakasti ihmisen etsintää, siellä vieraatkin ihmiset muuttuivat ystäviksi.

Bellan viisaudesta kertoo sekin kun onnettomana metsässäkulkijana lähdin kerran lähimetsäämme ajatellen että aina samaan suuntaan kääntyen tekee ympyrän. No montako ympyrää siinä lienee tullut tehtyä ennenkuin annoin periksi ja totesin eksyneeni tähän pieneen metsäämme. Siispä sanoin Bellalle "mennään kotiin" ja annoin sen johdattaa minua, vaikka välillä uskonpuute kurkistelikin olkapäällä. Lopulta tämä hieno tyttö toi minut siihen pisteeseen mistä olimme metsään lähteneetkin.

Upea tyttö!

Bella oli myös mitä ihanin leikkikaveri seuraaville koirilleni.


Lisätietoja Bellasta löydät "koirat" sivulta.
Seuraavana on Mona.

Monan kanssa tututuin näyttelyjen maailmaan, agility-kilpailuun, tokokilpailuun ja BH-kokeeseen.

Mona taipui lahjakkaana yksilönä kaikkeen mitä vaan keksin kokeilla.


Näyttelyissä Mona esitti itse itsensä, minä olin vain narun jatkeena ja hymyilin kun menestystä tuli enemmänkin kuin mitä odotin.

Agility oli Monan suuri rakkaus, jopa minä joka koin itseni kömpelöksi ja hitaaksi koin voiton hetkiä Monan kanssa. Oli minulla sitten ääntä tai ei, huutelin esteiden nimet miten sattui, Mona se suoritti ratoja innolla ymmärtäen utopiset ohjauskokeilunikin mitä kouluttajat esittivät. Ensimmäinen virallinen kilpailu tuli voittona kotiin.

Mona myös suoritti ratoja kenen kanssa vain, rakkaus agilityyn vei kaikesta voiton.

Tokihan meidän piti siinä sivussa kokeilla tokoakin.

Siinäkin Mona teki hienoja suorituksia ja ensimmäinen virallinen kilpailu tuli tässäkin voittona kotiin. Toko ei kuitenkaan ollut Monalle niin rakas jotta olisimme siihen vihkiytyneet samalla innolla kuin agilityyn.

Pitihän sitä sitten kokeilla BH-koettakin, uteliaita kun Monan kanssa oltiin. Hieman olin ylpeä kun sain tietää että Mona oli Suomen ensimmäinen schipperke joka suoritti BH-kokeen hyväksytysti.

Niin ja tuolla hakumetsälläkin Mona kävi maalimiestä haukkumassa. Mona ei siellä vain ollut innostunut irtoamaan tarpeeksi kauas, vaan kokeulunahan sitä vaan tehtiinkin. Ymmärsi kuitenkin tämänkin harrastuksen tarkoituksen.

Lisätietoja Monasta löydät "koirat" sivulta.


Seuraavana on sitten Mila.

Milan kanssa tutustuin syvällisemmin tokoilun saloihin.

Mila rakasti tokoilua yli kaiken, osasi toki myös agilityn mutta siihen ei ole samaa paloa kuin Monalla oli. Milan sydän hehkuu tokoilussa. Aivan ihanan kontaktin omaava ja nopealiikkeinen, maahan vauhdilla heittäytyvä toko-tyttö. Meidän yhteistä harrastustamme alkoi varjostamaan oman sairastumiseni lisäksi Milan kokema paha säikähdys toko-kokeissa. Toisen koiran aiheuttama säikähdys ja takaa-ajo tekivät Milalle mahdottomaksi luottaa paikallamakuun turvallisuuteen. Tämän johdosta olemme olleet poissa toko-kilpailun maailmasta.

Milasta löydät lisätietoja "koirat" sivulta.Seuraavana on Mata.


Mata on Milan tyttö.

Matakin kävi muutaman kerran näyttelyssä.

Omistajansa sairastelun johdosta jäi vähäiseksi.


Näppärä tyttö agilityyn, mutta koska omistajasta ei enää ole agilityn harrastajaksi jäi Matankin harrastus vähäiseksi.
Matasta löytyy lisätietoja "koirat" sivulta.


Seuraavana on nuorimmaiseni Rita.

Rita on ihana ja energinen tyttö.

Me olemme tutustuneet tokoon, agilityyn, jälkeen, esineen etsintään sekä viestiin.


Rita on lahjakas tyttö agilityssä.

Agility nostattaa kuumaverisiä tunteita eli intoa riittää ja harrastutkaverina Ritalla onkin Noora jonka kanssa ovat jo kilpailleetkin menestyksellä, hyvä tytöt!Esineen etsintäkin on oivallettu ja viestikokeessa esine löytyi nopeasti (olisiko ollut n.15 sekunttia).

Viesti vauhdikkaana lajina onkin Ritalle mieluista tehtävää.

Ensimmäinen Viestikoe meni metsäosuudelta upeasti. Aika B-> A oli 1,56 ja A-> B 3,22 joten yhteisaika 5,18 (nopea tyttö). Tottiksen puolella jäi uupumaan pisteitä emmekä saaneet tunnusta, mutta kokemuksena tapahtuma oli hieno ja hienossa seurassa, kiitos teille ihanille tukijoilleni!!

Jälkeä on tehty niin vähän että siihen tulisi panostaa jos sitä haluaa vahvistaa.

Tottis/tokoilu on osittain hallussa.

Vauhdikkaat lajit tuntuvat olevan Ritalle mieluisimmat, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.Ritastakin löytyy lisätietoja "koirat" sivulta.


PS.huomioitahan tekijänoikeuslain etkä kopioi materiaalia sivultani!